Во последните 24 часа регистрирани се 20 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 744 тестови.

Истовремено, 24 пациенти се излекувани, а регистриран е и еден смртен случај во Скопје.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 1.941. Излекувани се 1411, а починале 113 пациенти.

Извор: АлсатМ