Во последните 24 часа регистрирани се 168 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 1470 тестa. Истовремено, 70 пациенти се излекувани, а починаа 3 пациенти позитивни на Ковид-19.

Со ова вкупниот број позитивни тестови во земјава од почетокот на епидемијата достигна 7572.

Излекувани се 3624, а починале 362 пациенти.

Извор. Алсат