Постојат многу места на нашата планета за кои науката нема објаснување. Места што изгледаат магично или како да припаѓаат на друг свет.
Подолу, според „Brightside“, ги набројуваме местата за кои сè уште не е познато како се формирани.

Водата од овој водопад во Минесота не е познато каде оди.

Светло во Норвешка. Сè уште не е познато како секоја вечер во Хасдален на небото се појавува чудна светлина.

Пештера во Романија која изгледа како дел од планетата Марс.

Езерото Карачај, Русија. Ако останете таму повеќе од 1 час ќе умрете од зрачење.

Дрво над дрво во Пиемонт.

Градот Качи во Казахстан каде што сите луѓе заспиваат и не е познато од што.

Намибиската пустина на некои места има трева, а на некои не. Причината за овој феномен е непозната.

Во градот Таос, во Мексико, постојано се слушаат звуци кои не е познато од каде доаѓаат.

Бурата која никогаш не стивнува во Венезуела.

Реката која врие во Аризона.