Џорџ Клуни остана еден од најбараните актери во Холивуд . Иако со години успеал да го задржи статусот на sвезда, тој морал да се справи и со неколку полемики и проблеми што постојано му се уфрлаат во неговиот живот. Се шпекулираше дека бракот на Џорџ со Амал Аламудин го достигна дното во последните години и дека најверојатно наскоро ќе заврши.

Сепак, ниту еден таблоид не успеа да докаже дека овие гласини се вистинити. Всушност, актерот неодамна се отвори повеќе од порано за неговиот брак, но и за родителството. Така, тој неодамна ја откри причината што бил крајно претпазлив за време на пандемијата КОВИД 19. Џорџ откри дека неговиот син Александар имал астма и ова може да го доведе во сериозна опасност Александар ако некогаш се разболе од смртоносниот коронавирус. Ова е причината зошто Џорџ Клуни и Амал Аламудин одлучија да не ги оставаат своите близнаци во ниту еден момент, особено што светот продолжува да се соочува со светска здравствена криза. Двојката ги откажа сите деловни обврски за да се осигура дека Александар и неговата сестра близначка Ела ќе останат заштитени и безбедни.

Џорџ Клуни исто така изјави за „Гардијан“ дека им дава доволно простор на своите близнаци да прават грешки додека учи од нивните грешки. Ѕвездата дури сподели со публиката дека неговите родители му направиле многу работи што не сака да ги доживеат Александар и Ела. Џорџ исто така рече дека во минатото имал лоши навики и однесувања што требало да се прекинат навреме.