Британскиот премиер, Борис Џонсон го објави изборниот манифест на неговата Конзервативна партија, ветувајќи дека ќе го спречи зголемувањето на данокот и ќе го заокружи излезот на Велика Британија од Европската Унија.

Џонсон во манифестот ветува дека ќе постигне договор со ЕУ до декември во 2020 година, и ќе излезе од Унијата во јануари.

Џонсон меѓудругото најави и поголеми трошоци за здравствена заштита и подобар статус на медицинските сестри.

 

 

извор: Makfax