Џенифер Анистон ќе глуми во хумористичната драма “Фриендс Њитх Монеѕ” на режисерот Никол Холофнер. За неа е резервирана улога на една од четирите пријателки, нивните меѓусебни односи и односите со нивните сопрузи. Нејзиното друштво за пиење во серијата е со Франс Мекдоналд, Кетрин Кенер. Инаку Никол Холофнер досега ги има режирано филмовите “Ловелѕ&Амазинг” и “Њалкинг анд Талкинг”, специјализирајќи се за приказни за проблемите на урбаните жени, а има режирано и некои епизоди од серијата “Секс и град”.