Пејачот ѝ предложил брак на Болдвин во еден ресторан на Бахами.Радосната вест на социјалните мрежи ја прославиле и родителите на Бибер.Бибер и 21-годишната Болдвин првпат почнаа да излегуваат пред две години и повторно се споија,откако тој раскина со долгогодишната девојка Селена Гомез.Хејли е ќерка на актерот Стивен Болдвин и внука на далеку попознатиот Алек Болдвин.