Круно Кичо Слабинац кој починал во 77. година, ќе биде погребан во четврток, 19 ноември, на гробиштата во Загреб.

По тој повод се огласил неговиот син Паво.

“Од таткоми ќе се опростиме со звуците на една од неговите најубави песни “Плавуша“, која ќе ја изведат Анте Гело, Драго Лабан и Миран Глинац. Тамбураши од бројни тамбурашки состави ќе ја изведат песната “Отишо је с мирисима јутра“, рекол тој.

Видео