Документарецот за прерано починатата Ејми Вајнхаус во светските кина пристигнува за некој ден, а дел од филмот сведочи за тоа како Ејми уште на 14 години имала неверојатен глас.

Таа на своја блиска пријателка по повод роденденот и ја испеала “Happy Birthday”  и уште од тогаш се гледало дека ќе прерасне во вистинска дива.

Ова се се на се моите тројца пријатели кои останаа на забавата, вели Лорен Гилберт на снимката,.

Потоа Ејми почнува да пее, а другите воопшто и не се слушаат од нејзиниот тенор.

Не сум девојка која сака да стане ѕвезда. Не сакам да бидам позната затоа што мислам дека нема да можам да се носам со популарноста. Веројатно би полудела, свовремено тврдеше младата Ејми.

Погледнете како звучела на 14 години…

[video:https://www.youtube.com/watch?v=39AibKDWbjE]