Љубе Бошкоски, посебен советник за странски инвестиции во Кабинетот на премиерот Зоран Заев денеска беше исвиркан на прославата по повод големиот празник Илинден. На одбележувањето на годишнината од Илинденското востание, Бошкоски кој со кренати раце сакаше да го поздрави народот, беше поздравен со извици на негодување.

Извор: Република