-Петре Шилегов да даде објаснување дали знае што му се случува во градов. Ако знае, дали токму ,,Паркови и зеленило” кое е под капа на Град Скопје, дале дозвола на кафанџииве да ги исечат дрвјата на ,,Народен фронт”. Секако, Петре нек каже и дали СДСМ кркаат у кафанава. Она што ме чуди е како при толку освестен народ во Капиштец, барем како такви сакаат да се декларираат, вакво нешто е дозволено. Пред нивни очи. Само една жена снима и толку. Другите ѕиркале од прозорци веројатно, пишува новинарката Јорданска Ивановска Јоци.