Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, Љубомир Јовески, денеска ќе ја одржи традиционалната новогодишна средба со јавните обвинители во земјата.

Во рамките на средбата, јавниот обвинител Јовески ќе има годишно обраќање пред обвинителите, во кое ќе се осврне на состојбите во Jавното обвинителство и на идните предизвици.

извор: Makfax