Сакам да ви ја доловам разликата помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. На овие избори се соочуват два концепта. Концептот на СДС кој е борба за доуништување и распродажба на она малку македонско што остана и нашиот концепт, концептот на ВМРО-ДПМНЕ што е борба за спас на нашата Македонија, вели во своето видео обраќање кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ1 Тони Јаревски

Ќе ја вратиме правдата и честа на нашата преубав Македонија, порачува Јаревски.