ВМРО-ДПМНЕ како предводник на идната влада ќе го донесе Законот за проверка на имот на политичарите, а кога ќе го донесеме тој закон ќе видиме дали и кој ќе остане на политичката сцена во Република Македонија. Се она што го видовме во изминатите три и пол години ќе го ставиме во историјата, а сите што се огрешија и што ги правеа криминалите ќе завршат каде што им е местото.