Победуваме, победуваме во Македонија, победуваме речиси на секаде, од дел досега обработени 20 проценти ВМРО-ДПМНЕ веќе има предност од околу над 10 илјади гласови, ова вечерва го истакна Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ.

-Победуваме во Гази Баба со 2:1, Аеродром 2:1, Илинден, Кратово, Кривогаштани  со 2:1, победуваме во Охрид и Прилеп веќе имаме сериозно водство иста ситуација е во Радовиш, Свети Николе и Бутел имаме предност од 2:1, во Кисела Вода и Велес исто така победуваме. Обновата доаѓа, исправи се Македониј, вели Јанушев.

Тој додава дека водат во речиси сите македонски општини и тоа со околу 7,8 пратеника.