Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ со видео од вчерашниот протест против неправдите кои власта на Зоран Заев ги нанесе на Македонија, порача дека изборот е спас на мафијата на Заев или спас на Македонија.

Ова за нив е борба за спас на мафијата, за нас е борба за спас на Македонија. Заев мора да падне!“, напиша Јанушев на Фејсбук