– Се надевам дека после месец и половина, кога сезоната ќе заврши, ќе бидам прв тенисер во светот. Тоа ми е професионална сел и на тоа работам. Воглавно јас се прашувам – истакнува првиот рекет на свет.

Новак Ѓоковиќ зборувал за продолжение на сезоната и открил дека ќе игра на турнирот во Виена.

Откако загубил во финале од Рафаел Надал, српскиот тенисер отишол во Босна, каде што ги посетил “босанските пирамиди“. Го очекува одмор во Белград, и јасно е што сака да направи до крај на сезоната.

– Ќе играм турнир во Виена кој првобитно не беше во план. Не сум играл во Виена 15 години, така да сум среќен поради тоа – рекол Ѓоковиќ за “АТП“.

Оваа сезона по многумина е атипична и поразлична од другите.

– Оваа сезона, која е многу променлива, поразлична и чудна, истовремено ми донесе доста успех и многу сум задоволен од својата игра и со својот ренкинг – рекол Новак и додал:

– Се надевам дека за месец и половина, кога сезоната ќе заврши, ќе бидам прв тенисер во свет. Тоа ми е професионална цел и на тоа работам. Воглавно јас се прашувам Ѓоковиќ открил зошто ја посетил БиХ.

“Играв многу тенис во последните дваипол месеци. Неможев ништо друго да работам поради рестрикции и правила и тоа доста ме исцрпи. Денес ми е последен ден од трите дена и овде се чуствувам препородено“.