Лидерот на опозоцијата во Албанија Љуљзим Баша порача дека состојбота со коронавирусот треба секој граѓанин да ја сфати сериозно и му порача на премиерот Еди Рама да прогласи вонредна состојба на природна непогода.

Веднаш да прогласи вонредна состојба на природна непогода низ целата територија на Албанија и веднаш да се затворат сите бизниси кои работат со поголем број на вработени.

Овие се чекори за да се спасат животи и сега е време да се дејствува.

Ви посакувам лесна недела!

Бог да ве благослови вас и вашите семејства и Бог да ја благослови Албанија„ порача Баша.