Пејачот Ѓорѓе Давид со години е на музичката сцена. Ретко кој го знае неговото вистинско име и презиме. Бил член во неколку бендови, меѓу останато и во легендарната “Генерација 5“.

 Освен филмски и телевизиски, остварил и неколку тетарски улоги. Рок групата “Генерација 5“ ја напушта 2000 година и започнува самостална кариера.

Потекнува од семејство кои го сочинуваат банкари, лекари, правници, што би се кажало дека скоро е невозможно тој да се одлучил да тргне по друг пат а во неговиот случај претставуваат музика и глума.

Тој моментално е ангажиран и како еден од членови на жири во “Ѕвездите на Гранд“.

Иако е познат под името Ѓорѓе Давид, многумина не знаат дека неговото вистинско име е Давид Николиќ.