x

Шокантно и срамно: Нури по три години се разбуди од кома, а Ајакс му ги раскина договорот!

Точно драги читатели. Насловот не е грешка, навистина срамен потег на Ајакс. Пред неколку денови Абделхак Нури се разбуди од кома, во која беше речиси три години, а раководството на холандскиот гигант побрза да му го раскине договорот.

Додека Нури беше во кома клубот го плаќаше поголемиот дел од трошоците за болничкото лекување, и Нури беше под постојант договор кој секој 1 април се продолжуваше. И така беше се додека Нури беше во кома, но сега ситуацијата се менува. Во случај до утре Ајакс ако не го раскине договорот, ќе мора да го плаќа уште 12 месеци, а клубот од Амстердам тоа не го сака. Уште повеќе, Ајакс испратил официјално писмо до семејството Нури во кое се вели дека тие ќе ја прекинат соработката.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата