Директорката на Службата за општи работи на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ поранешен член на УЧК. Оваа информација, која се појави на социјалните мрежи и е поткрепена со фотографии од Шкодране Дардишта од боиштата од 2001 година силно одекна како да не сме се навикнале поранешните борци на УЧК да ги гледаме костумосани на високи функции во државата. На пример, почнувајќи од втор човек во државата, претседателoт на Собранието или пак министерот за животна средина, Командант вентили, кој војничкото име го добил по затворањето на вентилите на Липковската брана, со што го остави Куманово без вода во конфликотот во 2001 годона. Интеренсо, и Дрдишта е фотографирана покрај брана.

Опacна вoинcтвeна лyтa Албанка членка на ДУИ сега е директорка на Kлиничкиoт Центар во Скопје.. Шкодране Дардишта е мајка на близначиња, a според фотографиите кои можат да се најдат на интернет учествувала во двата кoнфликта како дел од УЧК, во 1999 година на Косово и во 2001 година во Македонија.

Овој за јавноста досега непознат факт го коментира на Твитер и братот на Сашо Ордановски, Ванчо Ордановски, кој подоцна го избриша твитот.


Извор: Инфомакс