Не успеа обидот на таканаречените “шарени револуционери” да исценираат инцидент за време на прославата на 26. роденден на владејачката ВМРО-ДПМНЕ во Музејот на ВМРО.

Полицијата спречи еден од активистите на „Шарената револуција” во обидот пушти транспарент од Камениот мост и со тоа да исценира инцидент.

Според информациите од терен, предводници на групата биле директорот на Паркинзи на општина Центар (ПОЦ) Саша Богдановиќ, истакнатите активисти на шарената револуција Замир Мехмети, Павле Богоевски, синот на актерот Драган Спасов – Дац и други платеници на СОРОС.

Тие се обидоа да направат инцидент и да ја испровоцираат полицијата која ги спречи. Целата случка се одвиваше на другата страна од Вардар, спроти музејот на ВМРО каде лидерот на владејачката партија Никола Груевски имаше свое обраќање по повод 26 роденден на партијата.

[video:https://youtu.be/aHkilgHzj-s]