Шабан Шаули со сопругата пред неколку години изградил вила на Дедиње во која поминува поголем дел од времето кога не е во викендичката во Кречедин или на патување. Неговите соседи кажуваат дали кралот на народната музика навистина живее кралски.

– Не сум го видела одамна бидејќи е болен. Инаку се сретнуваме, убаво ќе поразговараме. Одлични соседи се и тој и Гоца, луѓе од народот, со многумина можат да застанат и да разговараат, вели сосетката Јелисавета, а другата сосетка додава:

– Болеста на Шбан не е неопасна, како што се пишува по медиумите, има проблем со вените. Во прашање е срцевата аорта, неговото семејство стравува дека наскоро може да заврши на операција. Гоца е таа која го држи семејството и се бори како лавица. Да не беше таа можеби и немаше да имаат вила на Дедиње.

Соседот Новак, ретко се сретнува со Шабан, бидејќи повеќе време поминува во викендичката во Крчедин кога е убаво времето.

– Слушнав дека таму има голема убава куќа и често оди таму на ловење.- супер е ркол пензионерот Новак.

Сето тоа Шабан Шаулиќ го заслужува, легенда на српската музичка сцена на која со децении го остави своето срце по кафани и концерти, кој отпеа повеќе хитови од многумина пеачи воопшто, и кој неофицијално е најдобар вокал на овие простори. Но затоа и неофицијално, па и официјално е така. Зошто инаку би го нарекувале – Крал.