Пејачката Јелена Костов беше заразена со вирусот корона во првиот бран, а сега откри како се борела против тоа и какви последици чувствува и денес.

– Беше ужасно тешко и ужасно болно, тоа се денови што не можат да се опишат со зборови. Секоја коска ве боли, имате простор само да легнете и ништо друго. На третиот ден, само успеав да станам од кревет и да одам на лекар. Чувствував неопислива болка во секој дел од моето тело, ја допрев косата и буквално ме болеше, речче Јелена во „Гранд магазин“, и откри со какви последици се соочува.

По короната ми се чини дека повеќе не сум таа. Не сум толку полн со ентузијазам, полн со сила, полн со енергија. Потребно е долго време сè да се врати во нормала, бидејќи вирусот беше во моето тело многу долго време. Не знам какви последици остава, но сепак се чувствувам уморно многу брзо, ме снемува воздухот штом започнам да се качувам по скалите, како да имам некој товар на градите, рече таа.