Богат е со полифенол, природна хемикалија која е клуча за спречување на губење на меморијата и запаление на делови од мозокот.

Деменцијата е тешка болест која ги напаѓа се повеќе возрасните, а лажица од оваа намирница може да ви го спаси живото и заштеди пари.

Истражувањата докажуваат дела лицата кои јадат мед секој ден имаат знатно помал ризик да оболат од деменција а терапевтското дејство на медот спречува да се оштетат делови од мозокот кои се клучни за меморијата.

Медот е богат со полифенол, е природна хемикалија која е клушна во спречување на губење на меморијата и запаление на делови од мозокот.

Килограм мед чини 350 до 500 денари, а за меморијата е потребно да се внесе околу 20 грама дневно. Дневно внесување на овој лек ќе ве чини околу 8 до 10 денари, а може да спречи опасни болести во старост.