Во Бугарија потврдени се четири случаи на заболени со коронавирус.

Двајца од пациентите се наоѓаат во Плевен, а другите двајца заразени се сместени во болница во Габрово.

Бугарските власти на состанок ќе ги разгледуваат мерките, меѓу кои и препораката за јавни собири.

извор: Makfax