Цервикс

Цервиксот е грлото на матката. Иако не можете да го видите, можно е пенисот да го допре. Сепак, ако успеете во тоа, тоа значи дека вашата партнерка не е доволно возбудена – бидејќи кога жената ќе се возбуди матката ќе се “испакне” и се отвора повеќе место во вагината на жената. Тоа предизвикува непријатни чувства кај жените.

Клиторисот

Иако со допирањето на клиторисот може да се постигне врвно искуство, често може да биде и многу болно. За што се работи? На врвот од клиторисот се наоѓаат нервни завршетоци, па ако жената не е возбудена тој допир може да предизвика болка.

Стапалата

Многу жени не сакаат да им се допираат стапалата за време на сексот. Тоа значи дека ако носи чорапи за време на секс, не треба да ѝ ги соблекувате. За жената да постигне оргазам таа треба да биде потполно опуштена, а ладните стапала не помагаат во тоа.

Аналниот отвор

Во случај да не сте разговарале на таа тема или немате дозвола, не го допирајте ова место. Имајте во предвид дека многу жени не ги возбудува тоа, се додека таа не ви наговести да го правите тоа.