Демократската унија за интеграција на денешниот свој четврт изборен партиски конгрес ќе избира нов претседател, Конгрес на постојаноста составен од 1/3 од делегатите кои што ќе бидат постојани делегати, Партиска изборна комисија и Национален совет каде што ќе учествуваат и еминентни личности од јавниот живот од земјата и странство.

Исто така, ќе се усвојат статутарни промени со сите нови органи, вклучително и секретар за еднакви можности и пет резолуции како програмски приоритети: консензуална интеграција, ветинг, квалитетен живот, развој и работни места и младите на прво место како и декларација за нашите вредности.

„Убедени сме дека резултатот од Конгресот ќе придонесе врз градење на оддржливи политики кои што ќе бидат од корист на сите граѓани на нашата земја“ велат од ДУИ.

Конгресот ќе се оддржи со почеток во 16 во Спортско – рекреативниот центар „Кале” во Скопје.

извор: Makfax