Контроверзниот српски политичар Чедомир Јовановиќ е заболен од корона. Нему состојбата му е влошена и тој е префрлен на Инфективната клиника. Од болницата наведуваат дека неговата состојба е стабилна, иако неколку медиуми јавуваат дека е приклучен на кислородна поддршка. 

Тој се заразил од негов пријател со кој изминатите недели интензивно се дружеле.