Државниот инспекторат има проблеми вечерва да изврши контрола на неколку локации во Скопје, каде според информациите од терен, се врши контрола на точно 3 локации.

Забраната за работа на угостителските објекти и објектите за вежбање важи по 21 часот во време на корона панедмија, но овие објекти, си работат.

Најголемите проблеми се во скопските општини Центар и Чаир, каде инспекторите се на терен и имаат проблеми за извршат увид.

Се работи за ресторан во Чаир, каде има собир на над 100-тина луѓе и во центар, во познатиот Мош Бар каде има журка на повеќе од само стотина луѓе. Има проблеми и за спроведување контрола во јога клуб.

Нашите екипи се на терен и наскоро ќе имаме повеќе информации

 

7 ресторани во скопски Чаир затворени за непочитување на анти-корона мерките

 

Во Мош бар, инспекторите имаат проблем да влезат заради интервенција на обезбедувањето.