Американската ЦИА објавила порака на официјалниот Твитер во која им честита на сите четвртфинлисти на Светското првенство во Русија.

– Честитки на четвртфиналистите на Цветското првентво 2018 година – се наведува во праката која е објавена оваа недела.

 

 CIA

✔@CIA

Russia has made 11 #WorldCup appearances since first entering in 1958 (as USSR). They did come in fourth in 1966.http://bit.ly/2MVL3ff (PDF)#CIAWORLDFACTBOOK#rus#RUSCRO
20:34 – 7. јул 2018.

✔@CIA

• 21с

Russia has made 11 #WorldCup appearances since first entering in 1958 (as USSR). They did come in fourth in 1966.http://bit.ly/2MVL3ff (PDF)#CIAWORLDFACTBOOK#rus#RUSCRO pic.twitter.com/OhkB55UtJl

CIA
✔@CIA

Croatia made its first #WorldCup appearance in 1998 where they came in third. 2018 marks their 5th appearance.http://bit.ly/2u6EdNd (PDF)#CIAWORLDFACTBOOK#CRO#RUSCRO pic.twitter.com/kqxxHPPZXq
20:42 – 7. јул 2018.

Од тогаш на страницата истакнати се различни тимови, каде што се објавувани нивните статистички перформански од предходните турнири.

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

Изработени се и специјализирани страници на ЦИА “Vorld fektbuka”,која го издава оваа агенција.