На интернет се појави видео-снимка во која е прикажано дејствувањето на различните родови на руската армија на големи маневри и во антитерористичката операција во Сирија.

Видео-снимката ја подготви екипата на ТВ-каналот „Ѕвезда”. На неа е прикажано мајсторството на руските воени пилоти, тенкисти, падобранци, артилерци и митралесци.

Прикажани се, меѓу другото, и ефектни сцени од лансирање на ракети „Калибар” од бродови, како и сцени на содејство на јуришни хеликоптерски одреди и авиони кои ракетираат цели. Особено внимание заслужуваат сцените со полетување на стратешките бомбардери Ту-160 „Бел лебед”.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=jwVYSTd-hvE autoplay:0]