Босанец, Французин и Холанѓанец се натпреварувале кој има најубаво цвеќе. Французинот донел француско лале и добил најдобра оценка. Холанѓанецот донел холандски гладиоли и добил најголема можна оценка. Дошол Босанецот и донел коприва. Сите зачудено го погледнале и го прашале: – Каков е тој цвет без цветови? – Коприва. – Па што? – Јас со вашите цвеќиња можам да го избришам задникот, а вие со моето не можете.