Во Хрватска се регистрирани 2.543 новоинфицирани лица, а 42 лица починаа од Ковид-19. Според тамошните медиуми, има 15.678 активни случаи на коронавирус.Во земјата има 1.396 пациенти на болничко лекување, од кои 145 пациенти се на апарати за дишење.

извор: Makfax