Тој беше уловен како носи патики “Ер Џирдан”, беренд на легендарниот кошаркар Макл Џордан, кој е најголем конкурент на “Адидас” и соработува со американскиот гигант за спортска опрема “Најк”.

Џејмс воопшто не почувствувал одговорност за својот потег, а ова не им се допаднало на челниците на германскиот производител на спортска опрема. Но, задолжените за американскиот пазар може да му прогледаат низ прсти на Харден, бидејќи неговата нова девојка Клое Кардашијан од глава до петици беше облечена во брендот на “Адидас”