После смрта на познатиот глумец испливале шокантни детали.

Шон Конери починал пред неколку дена во сон, а неговата пепел ќе биде истурена во неговата омилена држава Шкотска, и на Бахамите, каде што последните години живеел и починал.

Неговата вдовица Мишелин Рокенбру изјавила дека тоа била последна желба на легендарниот Џемс Бонд, а таа планира да му ја исполни таа желба.

– Штом ќе биде можно поради корона пандемија, намера ни е да одиме со пепелта во Шкотска, ќе организираме комеморација за сите оние сакаат да се простат од него. Моментално не сме сигурни кога тоа ќе биде – рекла сопругата на Шон Конери за странски медиуми.

Сепак, смрта на познатиот глумец фрлил сенка на измама на неговата сопруга, која е обвинета дека е вмешана во даночна измама вредна 21 милион фунти, околу продажба на куќа во Марбели.

Адвокатите на глумецот и граноначалникот на Марбела завршиле во затвор, а судијата мисли дека трба да и се суди и на сопругата на Конери, како и тоа дека и се заканува затворска казна, но и парична доколку биде прогласена за виновна за пореска измама.

Ваквите обвинување таа ги нарекла глупости.