Хакерите објавиле лични податоци на стотина германски политичари од големите партии, вклучувајќи детали од кредитните картички и броеви од мобилни телефони, јавува АРД

Информациите се објавени на Твирет. Меѓу нив се адреси, лични писма и копии од лични карти, се наведува во извештајот на германскиот јавен сервис.

Погодени се сите големи партии освен Алтернатива за Германија (АФД)

Идентитетот на хакерите и нивниот мотив не се познати, се додава во извештајот.

Ројтерс во овој момент неможе да ја потврди веродостојноста на овој извештај.