Европската централна банка (ЕЦБ) беше принудена да затвори затвори една од своите веб-страници откако беше мета на хекерски напад.

ЕЦБ соопшти дека доверливите податоци не се загрозени, но можеби се украдени електронски пошти и имиња на претплатниците на билтенот на Банката – „Интегриран речник за известување на банките“ (БИРД).

извор: Makfax