Поранешниот вицепремиер Хазби Лика, ги прави последните подготовки за формирање нова политичка партија, дознава порталот Тетова1.

Извори на порталот тврдат дека Лика, најдоцна во септември, ќе објави дека формирл нов политички субјект.

Во новата партија на Хазби Лика наводно ќе му се приклучат членови и поранешни функционери на ДУИ кои се незадоволни од сегашното раководство на партијата на чело со таканаречениот „Кланот од Зајас“.

Дека Лика заминува од ДУИ се говори од поодамна…