Една 27-годишна девојка од Велика Британија била напуштена од своето момче бидејќи била премногу дебела.

Пред да ја напушти таа  тежела неверојатни 145 килограми. Алида Дрејер после тоа се реши тотално да се промени, и успеа во тоа.

Таа успеа да изгуби 76 килограми од своето тело, станувајќи елегантна и згодна.

Во интервју за локалните медиуми, младата жена откри дека била исмејувана на училиште, поради што повеќе од неколку пати се обидела да изврши самоубиство.

Слабеењето се постигна благодарение на строгата диета.