Мајка и ќерка, кои изгледаат како сестри, постојано ги оставаат луѓето зачудени кога ќе откријат дека разлика меѓу нив е 23 години.

Џолин Дијаз (43) и нејзината 19-годишна ќерка Меилани Паркс живеат во мал стан во Калифорнија, САД.

Овие мајка и ќерка имаат не само сличност за восхит, туку и исклучително блиска врска. Џолин ја открива тајната за толку младешка кожа како нејзината ќерка.

„Отсекогаш сум живеела здрав и активен живот. Јас ретко пијам алкохол, одмарам многу и јадам балансирана, прилично здрава исхрана. Започнав да се грижам за кожата на млада возраст, околу 12 или 13 години.

„Мајка ми купи„ Мери Кеј “(козметички производ) и јас тајно ги користев нејзините производи за нега на кожата“, рече 43-годишната мајка. Но, таа додаде дека сончевата светлина и влијаела доста на нејзината убавина изразувајќи дека останува на сонце секој ден дури и во облачни и дождливи денови.

Живеејќи во Калифорнија, заштитата од сонце е природно неопходна. Јас апсолутно користам сончева светлина, секој ден, дури и во облачни и дождливи денови. „Користам и серум витамин Ц наутро и на вечер“, рече таа.

Џолин и нејзиниот партнер се разделија пред 13 години, но тие сепак одржуваат пријателски односи меѓу нив. Тие дури вечераат редовно и често патуваат заедно.