Владините функционери со на чело техничкиот Премиер Оливер Спасовски, не ги поитуваат владините мерки кои тие самите ги носат.

Пред некој ден Рашковски а денес и Спасовски тоа го докажа во Куманово на средба со граѓани.

Имено тој на оваа средба не ја почитуваше препораката која неговата влада ја донесе, а тоа е оддржување на минимум 2 метри растојание, како и да нема собирање на повеќе од двајца луѓе.

На фотографиите јасно се гледа како Спасовски дели пропаганден партиски материјал и свесно го крши законот и препораките, а со тоа го загрозува и животот на граѓаните.