Романката Александра Вадихазан Клужјанка е новиот светски фитнес модел шампион во висока класа.

Александра победи на Светското првенство за бодибилдингот и фитнес во Будимпешта.

Ова е највисока изведба што некогаш ја постигна спортистката Герла.

Во 2018 година, стана европски вице-шампион во Мис Фитнес Модел.

 

Минатата година таа стана европски вице-шампион на изборот за Мис Фитнес.

 

Сега се подготвува за Мис Универзум и Европското првенство во Италија.