Во  главниот град денеска се одвиваше протест на три локации за оставка на Зоран Заев.

Граѓаните масовно се собраа пред Министерството за надворешни работи, Министерството за правда како и пред Владата на Македонија за да го искажат својот револт кон оваа ненародна власт и за да побараат оставка од премиерот Зоран Заев кој на срамен начин ја понижи нашата земја.

Граѓаните  уште еднаш докажаа дека нема да се откажат од оставката на Заев во што поскоро време.