Беровчани јасно и гласно вечерва кажаа дека НЕ сакаат двојазичност во нивниот град, како и на целата територија на Македонија, промена на химната, знамето и државниот грб.

Освен во Берово, вечерва протести „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА” се одржуваат во 21 град во Македонија.