Додека претседателот Стево Пендаровски го држеше годишниот говор во Собранието, пратениците од ВМРО-ДПМНЕ излегоа со транспаренти, а потоа ја напуштија салата.

„Идентитетот се продава, Стево молчи“, „Не е мој претседател“, стоеше во дел од транспарентите од пратениците на опозицијата.

Инаку веднаш по бојкотот пратениците ја напуштија салата, а потпретседателот Александар Николоски имаше и своја прес-конференција.