По избор на американскиот магазин „Форбс“, Србија се наоѓа меѓу 18 финансиски најисплатливи туристички дестинации во светот, која треба да се посети годинава.

„Србија е една од најдобро чуваните тајни на Европа. Тоа е едно од оние места со толку неверојатна енергија која е заразна“ се наведува на листата 18 најповолни туристички места за 2019 година на „Форбс“.

„Пријателски настроените локалци секогаш се надвор, а меѓу нив ќе најдете и луѓе, на различни години, како уживаат и пијат ракија. Рестораните се комбинација на традиционални и интернационални јадења“ пишува травел блогерката Ашџик Мелконијан, која на сите топло им препорачува лепче, ќебапи и Караѓорџевата шницла.

Ноќниот живот во Србија се издвојува како единствен и како што се наведува, на сплавовите има клубови барови, а забавите траат до раните утрински часови.

Првото место на листата најповолни туристички дестинации во 2019-та му припадна на Сан Антонио во САД, второто место е за Пуебло во Мексико, а третото за Хаваи.

извор: Makfax