Гостувајќи во една телевизиска емисија, првата дама на југословенскиот и српскиот рокенрол, Слаѓана Милошрвиќ (65) ја прозвала самопрокламираната фолк дива Јелена Карлеуша (42) дека ја ископирала во се она што таа го направила во кариерата.

– Јелена ископира се што јас направив, па бодејќи нема свој стил, продолжила да копира и деуги луѓе – изјавила Милошевиќ.

– Еве, сеуште копира она што јас го правам. На денешните уметници повеќе не им потребна храброст за да бидат забележани. Мене ми беше потребна смелост, останатаите само влетаа во тоа. Денес вас никој за ништо не ве осудува. Се секавам дека настана голема паника и изби скандал, кога првпат во животот ставив христијански крст околу вратот.

Тогаш имавме еден скандал кој траеше…