Тие во дописот велат дека ги очекуваат да го проследат финалето на Светското првенство, секако, доколку ситуацијата тоа го дозволува.

Неодамна ФИФА испрати официјална покана до тренерот и децата кои од 23 јуни се заробени во пештера која беше поплавена од монсунски дождови, а од кои неколку се спасени денеска.

Тие во дописот велат дека ги очекуваат да го проследат финалето на Светското првенство, секако, доколку ситуацијата тоа го дозволува. Во меѓувреме, корисниците на социјалните мрежи „притиснаа” поканата да биде проширена и да важи и за сите оние спасувачи кои ги ризикуваат своите животи за да ги спасат децата и нивниот тренер.