Финска ќе се заложи за укинување на летното сметање на времето во рамки на ЕУ, откако лани повеќе од 70.000 Финци потпишаа петиција со ова барање.

Финската министерка за сообраќај и комуникација Ан Бернер изјави дека владина цел е откажување од оваа пракса во рамки на Унијата.

извор: Makfax